x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Angela Merkel le va cere şefilor celor mai mari companii din Germania să angajeze migranţi

Angela Merkel le va cere şefilor celor mai mari companii din Germania să angajeze migranţi

14 Aug 2016   •   02:20
 Angela Merkel le va cere şefilor celor mai mari companii din Germania să angajeze migranţi

Cancelarul german Angela Merkel i-a invitat pe şefii celor mai mari companii din Germania, printre care Siemens şi Volkswagen, să discute modalităţile de integrare a migranţilor pe piaţa muncii, a relatat sâmbătă cotidianul german Bild, citat de DPA.

Într-o întâlnire programată pentru 14 septembrie la sediul cancelariei, Merkel doreşte să-i convingă pe liderii companiilor germane să ofere stagii de pregătire şi locuri de muncă solicitanţilor de azil, potrivit sursei citate.

Printre participanţii la aşa-numita iniţiativă "Noi împreună" se numără, printre alţii, compania de electronice Siemens, producătorii de maşini Volkswagen, Daimler şi Opel, designerul de modă Hugo Boss şi Deutsche Bank.

Cu toate că sentimentele împotriva imigranţilor sunt tot mai intense pe fondul temerilor că noi sosiri de refugiaţi ar afecta resursele şi ar inunda piaţa muncii, companiile "văd potenţialul pe termen lung pe care îl deschide migraţia în Germania", potrivit unei declaraţii postate pe site-ul iniţiativei "Noi împreună".

Participanţii "doresc să joace un rol pozitiv în schimbarea societăţii şi să contribuie la un climat de deschidere şi înţelegere reciprocă în Germania", se mai menţionează în declaraţie. AGERPRES

×