x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Angela Merkel, nemulţumită de noul său avion, îl vrea înapoi pe cel est-german

Angela Merkel, nemulţumită de noul său avion, îl vrea înapoi pe cel est-german

de Mediafax    |    30 Aug 2011   •   14:06

Cancelarul german Angela Merkel ar fi nemultumita de noul sau avion Airbus A340, folosit pentru vizitele oficiale si vrea un avion mai vechi, pe care Guvernul l-a mostenit de la Germania comunista, relateaza TheLocal.de.

Presupus a fi raspunsul Germaniei la Air Force One al Statelor Unite, noul avion a inceput sa o nemultumeasca pe Merkel dupa ce s-a confruntat cu numeroase probleme, sustine revista Der Spiegel.

Cancelarul a ordonat Ministerului Apararii sa preia avionul si sa faca o serie de imbunatatiri. Flota guvernamentala a suferit numeroase probleme in ultimii ani - inclusiv supraincalzirea motoarelor si dezumflarea unui pneu - care au determinat-o pe Merkel sa intarzie la unele summituri sau intalniri oficiale.

Ea ar fi nemultumita si de faptul ca noul avion, denumit "Konrad Adenauer" dupa numele primului canceral german de dupa razboi, este prea mare pentru a ateriza pe unele aeroporturi din lume.

Avionul A340 are o autonomie de zbor de 13.500 de kilometri, cea ce inseamna ca poate zbura non-stop de la Berlin la Rio de Janeiro sau Beijing, dar multe aeroporturi internationale nu au o pista suficient de lunga pentru a-l primi.

Potrivit Ministerului Apararii, Merkel vrea acum sa foloseasca vechiul avion guvernamental, care este un A310 mostenit de la Germania comunista.

×
Subiecte în articol: germania avion angela merkel