x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Angela Merkel respinge invitaţia lui Martin Schulz pentru o a doua dezbatere televizată

Angela Merkel respinge invitaţia lui Martin Schulz pentru o a doua dezbatere televizată

14 Sep 2017   •   13:15
Angela Merkel respinge invitaţia lui Martin Schulz pentru o a doua dezbatere televizată

Angela Merkel a respins în mod categoric invitaţia rivalului său social democrat, Martin Schulz, de a avea o a doua dezbatere televizată, cu câteva zile înainte ca germanii să îşi exprime votul, scrie The Guardian.

Cu Merkel care se aşteaptă la un al patrulea mandat începând cu 24 septembrie, cererea lui Sculz către cancelarul Germaniei este văzută ca fiind o încercare de ultim moment de a recupera sprijinul.

În cererea scrisă trimisă actualului cancelar al Germaniei, Angela Merkel, Martin Schulz susţine că a fost abordat de mulţi alegători care îi spuneau că au rămas foarte multe întrebări fără răspuns pe care ar vrea să le adreseze principalilor candidaţi. Schulz a afirmat că unele subiecte importante pentru Germania nu au fost discutate în prima confruntare televizată de pe 3 septembrie, subiecte precum pensiile şi educaţia.

“Cetăţenii acestei ţări merită o dezbatere cuprinzătoare despre întrebările centrale legate de viitorul acestei ţări. Din acest motiv, cer un al doilea duel televizat înainte de alegeri. Sunt pregătit pentru acesta în orice moment.”, a spus Schulz.

 

×