x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Angela Merkel se confruntă cu proteste masive în timpul campaniei electorale

Angela Merkel se confruntă cu proteste masive în timpul campaniei electorale

31 Aug 2017   •   13:42
Angela Merkel se confruntă cu proteste masive în timpul campaniei electorale

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, s-a confruntat cu proteste de-a lungul campaniei sale pentru alegerile federale de luna viitoare din Germania, punând la îndoială strategia sa de direcţionare activă către regiunile din ţară unde populiştii de dreapta au câştigat sprijin, scrie The Guardian.

Angela Merkel a fost şicanată şi batjocorită, iar asistenţii ei au fost agresaţi fizic, în timpul campaniei dintr-o zonă a Germaniei unde aceasta a crescut. Merkel speră să fie realeasă pentru o perioadă de patru ani, pe 24 septembrie, iar democraţii săi Creştin-Democraţi de centru-dreapta să conducă în faţa Social Democraţilor lui Martin Schulz de centru-stânga.

Cancelarul Germaniei a spus, într-o conferinţă de presă care a ajut loc joi, că îşi concentrează atenţia asupra zonelor cu populişti naţionalişti susţinători ai partidului Alternativă pentru Germania, afirmând că îşi doreşte “să stea împotriva urletelor”.

Campania lui Merkel în Brandenburg an der Havel, în vestul Berlinului, a fost acompaniată de 40 de minute de batjocuri la adresa actualului cancelar al Germaniei, după ce Alternativă pentru Germania şi Partidul Naţional Democrat de extremă-dreapta au organizat un contraatac.

Sosirea cancelarului a coincis cu ridicarea de către susţinătorii Partidului Naţional Democrat a unui banner pe care scria “Merkel muss weg” (Merkel trebuie să plece), făcând referire la sloganul “Zidul trebuie să plece”, care era strigat la protestele ţinute pentru căderea Zidului Berlinului.

În Bitterfeld, Saxony-Anhalt, unde Alternativă pentru Germania a obţinut 31,9% la alegerile de anul trecut, Merkel a fost primită de protestatarii care arborau steagul Rusiei şi care strigau “Pleacă departe!”

×