x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Angela Merkel şi Sebastian Kurz au convenit asupra necesităţii creşterii controalelor la frontierele UE

Angela Merkel şi Sebastian Kurz au convenit asupra necesităţii creşterii controalelor la frontierele UE

17 Sep 2018   •   11:55
Angela Merkel şi Sebastian Kurz au convenit asupra necesităţii creşterii controalelor la frontierele UE

În pofida divergenţelor asupra politicii privind migraţia, cancelarul german Angela Merkel şi omologul său austriac Sebastian Kurz au convenit duminică asupra intensificării eforturilor colective pentru stoparea numărului mare de migranţi care intră în Uniunea Europeană, relatează luni dpa. 

După o întrevedere la Berlin, cei doi lideri au anunţat eforturi pentru îmbunătăţirea colaborării cu state africane în vederea combaterii migraţiei, precum şi un plan al Comisiei Europene privind întărirea Frontex (Agenţia Europeană pentru Gestionarea Cooperării Operaţionale la Frontierele Externe ale Statelor Membre ale Uniunii Europene) cu 10.000 de agenţi de frontieră până în 2020. 

Deşi Kurz şi Merkel au avut în trecut disensiuni cu privire la gestionarea migraţiei, cancelarul austriac a admis o turnură a Berlinului spre politici mai ferme în această problemă. 

Cancelarul austriac a anunţat, de asemenea, că ţara sa va găzdui un summit UE-Africa împreună cu preşedintele Rwandei, Paul Kagame, în decembrie, la Viena, pentru a întări relaţiile economice cu continentul african, de unde provin mulţi dintre migranţii care caută azil în Europa. 

Vizita lui Kurz la Berlin a făcut parte din pregătirile pentru un summit informal al liderilor UE planificat să aibă loc joi la Salzburg. Austria deţine preşedinţia prin rotaţie a UE. 

Cancelarul austriac are de asemenea programată pentru luni o deplasare la Paris, pentru discuţii cu preşedintele francez Emmanuel Macron. AGERPRES

×
Subiecte în articol: angela merkel sebastian kurz