x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Angelina Jolie va vizita Peru pentru a cunoaște îndeaproape viața imigranțăilor venezueleni

Angelina Jolie va vizita Peru pentru a cunoaște îndeaproape viața imigranțăilor venezueleni

22 Oct 2018   •   16:29
Angelina Jolie va vizita Peru pentru a cunoaște îndeaproape viața imigranțăilor venezueleni

Actriţa americană Angelina Jolie va efectua săptămâna aceasta, în calitate de trimis Special al UNHCR (Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite), o vizită în Peru, una din ţările care a primit cei mai mulţi venezueleni care şi-au abandonat ţara cufundată în criză, a anunţat Agenţia ONU citată de EFE. 

Venezuelenii care au venit recent în Peru, mai ales în ultimii doi ani, sunt imigranţi şi refugiaţi care iau parte la cea mai mare mişcare migratorie din istoria recentă a Americii Latine. 

"Angelina Jolie va realiza o misiune de trei zile pentru a evalua nevoile umanitare ale refugiaţilor şi provocările cu care se confruntă Peru ca ţară gazdă", se arată într-un comunicat difuzat la Geneva. 

Actriţa, care este Ambasador al Bunăvoinţei al UNHR, a efectuat ultima sa deplasare în această calitate în Irak în iunie, unde a vizitat o tabără de refugiaţi din Kurdistan şi Mosul, la un an de la eliberarea acestui oraş de sub ocupaţia Statului Islamic. 

În Peru, Angelina Jolie va avea întâlniri cu refugiaţi şi autorităţi peruane şi cu reprezentanţi ai entităţilor civile care oferă ajutor imigranţilor şi refugiaţilor venezueleni. 

Cea mai recentă vizită a actriţei ca trimis al ONU în America Latină a fost în Ecuador, în 2012, pentru a cunoaşte în mod direct condiţiile de viaţă ale refugiaţilor columbieni.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: angelina jolie peru imigranti