x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Anna Chapman în acţiune: frumoasa rusoaică şi alţi 12 spioni au fost supravegheaţi de FBI timp de 10 ani (VIDEO)

Anna Chapman în acţiune: frumoasa rusoaică şi alţi 12 spioni au fost supravegheaţi de FBI timp de 10 ani (VIDEO)

31 Oct 2011   •   19:45
Anna Chapman în acţiune: frumoasa rusoaică şi alţi 12 spioni au fost supravegheaţi de FBI timp de 10 ani (VIDEO)

La cererea unei organizatii care militeaza pentru dreptul la libera informatie, FBI a publicat inregistrarile care demonstreaza actiunile de spionaj ale Annei Chapman si acolitilor sai in favoarea Rusiei.

Operatiunea de supraveghere a avut numele de cod Ghost Stories (Povesti cu Fantome) si s-a incheiat dupa 10 ani de urmarire, la capatul carora FBI i-a arestat pe spionii rusi. Acestia nu au petrecut nicio zi in inchisoare, fiind subiectul unui schimb de agenti, produs pe aeroportul din Viena, in iulie 2010.

Intr-una dintre inregistrari, Anna Chapman este surprinsa intr-o cafenea din New York, in compania unui agent FBI sub acoperire, “dornic' sa cumpere secrete militare, iar in alta spioana, care lucra ca agent imobiliar, transmite mesaje codate unui oficial guvernamental rus, intr-un magazin din aceeasi metropola.

Alta inregistrare il surprinde pe Mihail Semenko ascunzand un pachet suspect sub un pod din capitala federala, Washington DC, iar cel considerat seful retelei, Christopher Metsos, este surprins pe peronul unei statii de metrou din Queens primind o punga de cumparaturi plina cu bani din partea unui oficial al ambasadei ruse in SUA.

×
Subiecte în articol: spionaj fbi anna chapman