x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hackerii Anonymous au atacat informatic Israelul. A fost blocat inclusiv site-ul preşedintelui israelian

Hackerii Anonymous au atacat informatic Israelul. A fost blocat inclusiv site-ul preşedintelui israelian

de Oana Pavelescu    |    21 Noi 2012   •   14:10
Hackerii Anonymous au atacat informatic Israelul. A fost blocat inclusiv site-ul preşedintelui israelian
Sursa foto: twitter

Grupul de hackeri Anonymous a lansat un atac masiv numit OpIsrael împotriva a câteva sute de siteuri israeliene ca protest faţă de operaţiunea militară asupra Gaza, relatează RT.com.

Hackerii au spart o variată gamă de siteuri, de la înalţi funcţionari din structurile guvernamente, cum ar fi din Ministerul Afacerilor Externe, până la pagini de internet ale unor companii de turism locale.

Cel mai grav atac al hackerilor a fost asupra unui site al ministerului de Externe dedicat unui program internaţional de dezvoltare. Anonymous a anunţat prin twitter că a spart baza de date iar siteul a devenit inaccesibil pentru moment.

"În acest moment sunt atît de multe siteuri israelinene şterse încât trebuie să le trecem pe o lista", spune un mesaj al Anonymous postat pe twitter.

Hackerii au pus la pământ siteul oficial al preşedintelui israelian şi blogul Forţelor de Apărare.

Publicaţia The Jerusalem Post a confirmat atacul informatic inclusiv asupra siteul Ministerului de Externe, partidului Kadima, al Bank of Jerusalem şi al municipalităţii Ierusalimului.

Cu toate acestea cele mai multe dintre cele 663 de pagini de internet erau de fapt subdomenii ale aceloraşi pagini iar multe dintre ele s-a dovedit a fi funcţionale.

Cele mai multe siteuri au fost pur şi simplu indisponibile dar altele aveau afişate mesaje şi imagini pro-palestiniene. Unul dintre siteuri avea pe prima pagină o imagine cu un palestinian purtând şalul lor specific iar mesajul spunea "Acest atac este un răspuns faţă de injustiţia comisă împotriva poporului palestinian".

×