x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Anti-Darwin / Atlasul creatiei si evolutiei, dupa Allah

Anti-Darwin / Atlasul creatiei si evolutiei, dupa Allah

de Delia Zahareanu    |    03 Feb 2007   •   00:00
Anti-Darwin / Atlasul creatiei si evolutiei, dupa Allah
O carte sub pseudonim a ajuns pe bancile scolilor din Franta
Un nou atlas pentru uzul "scolar si educational" a invadat institutiile de invatamant ale celei de-a V-a republici franceze, prezentand creatia lumii in viziunea islamica si acuzand teoria evolutionismului darwinist de instigare la conflict.

Asezate in cutii, cu un format grafic de lux, avand fiecare 770 de pagini, miile de exemplare ale "Atlasului Creatiei", scris de Harun Yahya, au intrat de curand in toate universitatile, liceele si scolile sistemului de educatie francez, sub forma de donatii, relateaza cotidianul Le Figaro.

"PERSONALITATE". Sub pseudonimul literar "Harun Yahya" se ascunde un personaj bizar, de origine turca, pe numele sau adevarat Adnan Oktar. Autoproclamandu-se pe site-ul sau ca fiind "un intelectual turc proeminent", Yahya se foloseste de Atlas pentru a-si prezenta critica asupra teoriei evolutionismului darwinist. Darwin sustine ca lumea nu a fost creata de o divinitate, in urma cu 6.000 de ani, cum sustine teoria creationismului iudeo-crestin. In conceptia evolutionismului, lumea este rezultatul continuei evolutii biologice, de la inceputurile planetei, acum 4,6 miliarde de ani, pana in prezent, prin aparitia sau disparitia de noi specii, in functie de conditiile de mediu.

ALLAH-OLOGIE. Yahya sustine ca lumea s-a format intr-adevar cu 4,6 miliarde de ani in urma, prin vointa lui Allah, desigur, si ca fosilele gasite pana acum demonstreaza mai presus de orice un lucru: evolutia nu putea sa aiba forme intermediare, de trecere, prin care o specie sa se transforme intr-una noua, ci ca Allah le-a creat asa pe toate. Urmand teoria lui Yahya, nu s-ar explica niciodata de ce banalele gaini, ca ilustratoare ale pasarilor, pastreaza inca pe picioare solzii mosteniti de la stramosii lor directi, reptilele.

SCANDAL
Atlasul (foto) utilizeaza, conform expertilor consultati de Le Figaro, o argumentare "insidioasa", dar cu atat mai periculoasa, prin care asemanarile la nivel de forma, dintre specii, ar da clar dovada ca sunt creatiile lui Allah. Prezentate in cea mai deplina invalmaseala, dar ilustrate feeric, dupa cum remarca Le Figaro, speciile de acum doua milioane de ani de stea de mare, care seamana la nivel de forma cu cele de azi, sunt prezentate ca dovada clara ca au fost create datorita continuitatii la nivel de forma. "Metoda se poate dovedi uluitor de eficace pentru un public neavertizat. Pentru ca speciile a priori asemanatoare sunt in fapt foarte diferite unele de celelalte atat anatomic, cat si genomic. Majoritatea nu ar putea sa se reproduca intre ele", conchide Herv... Le Guyader, expert in biologie.

×
Subiecte în articol: externe