x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Anulări în cascadă ale evenimentelor festive în Franţa după atentatul de la Nisa

Anulări în cascadă ale evenimentelor festive în Franţa după atentatul de la Nisa

02 Aug 2016   •   22:05
Anulări în cascadă ale evenimentelor festive în Franţa după atentatul de la Nisa

Anunţurile de anulare a focurilor de artificii sau a evenimentelor festive se înmulţesc în întreaga Franţă, din motive de securitate, după atentatul de la 14 iulie de la Nisa, relatează marţi AFP.

Numeroase evenimente festive tradiţionale sau culturale sunt restrânse, suspendate sau suprimate, în special în regiunea Nisa, "din motive de securitate", potrivit autorităţilor locale.

Deşi exista un proiect de a transforma "la Promenade des Anglais" într-un imens ring de dans între 15 şi 28 august, Prom'Party din Nisa a fost anulată de primărie, după ce în atacul de pe 14 iulie au murit 84 de persoane.

În La Baule, faptul că dispunerea falezei ar fi "asemănătoare celei de la Nisa", a determinat primăria să ia decizia de a suprima focul de artificii de la 15 august, pentru a nu pune în pericol publicul.

Aceste anulări au fost justificate marţi de ministrul francez al apărării, Jean-Yves Le Drian, de constrângerile legate de "situaţia de război" cu terorismul. "Trebuie ca fiecare să înţeleagă că ne aflăm în această situaţie şi că asta duce uneori la constrângeri", a precizat el.

În sud-vest, oraşele anulează în masă evenimentele prevăzute în august. La Marsilia, oraş care deja a anulat focul de artificii de la 15 iulie după atacul de la Nisa, primăria a anunţat luni şi anularea unui miting aerian pe 13 august, la care se aştepta participarea a 100.000 de vizitatori.

Evenimentul "Noaptea stelelor", care urma să se deruleze la observatorul astronomic al oraşului la 5 august, a fost de asemenea anulat. "Primim 400 până la 500 de persoane în întuneric complet, deci asta provoacă puţin frică", a declarat pentru AFP un angajat al planetariumului de la observator, Richard Hamou.

La Paris, proiecţiile în exterior au fost şi ele anulate din cauza preocupărilor de securitate în timp ce în sud-est, oraşul Grasse a renunţat la cea de a 70-a Sărbătoare a iasomiei, la care urmau să participe peste 5.000 de vizitatori.

Avignon a renunţat la un spectacol pirotehnic prevăzut să aibă loc la 25 august pentru aniversarea eliberării oraşului, cu 30.000 de spectatori aşteptaţi. Localitatea Collioure a procedat la fel în cazul tradiţionalului foc de artificii, chiar dacă alte festivităţi, programate între 14 şi 18 august, care atrag între 80.000 şi 100.000 de persoane, au fost menţinute.

La 14 iulie, un tunisian de 31 de ani a intrat cu camionul în mulţimea adunată pe Promenada Englezilor din Nisa pentru sărbătoarea naţională, provocând moartea a 84 de persoane şi rănirea altor 435 de persoane. Camionul a rulat 2 km pe celebra promenadă înainte ca şoferul să fie împuşcat mortal de poliţişti.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: nisa franta atentat