x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Anunţ de ultimă oră al lui Barack Obama privind situaţia din Irak!

Anunţ de ultimă oră al lui Barack Obama privind situaţia din Irak!

12 Iun 2014   •   21:22
Anunţ de ultimă oră al lui Barack Obama privind situaţia din Irak!

Preşedintele Statelor Unite ale Americii Barack Obama a afirmat că echipa sa studiază "toate opţiunile" în faţa recrudescenţei violenţelor înregistrată în Irak şi a avansului fulgerător al combatanţilor jihadişti înspre capitala Bagdad, relatează AFP şi Reuters.

"Situaţia la care am asistat în ultimele zile a dovedit măsura în care Irakul va avea nevoie de mai mult ajutor, din partea Statelor Unite ale Americii şi a comunităţii internaţionale. Echipa noastră de securitate naţională studiază toate opţiunile. Lucrăm fără pauză pentru a identifica modul în care am putea furniza cel mai eficient ajutor. Nu exclud nicio opţiune. Miza este de a ne asigura că aceşti jihadişti nu se instalează în mod permanent în Irak sau în Siria', a declarat Obama în Biroul Oval, la finalul unei întâlniri cu premierul australian Tony Abbott.

Rusia, prin vocea şefului diplomaţiei sale Serghei Lavrov, a estimat că progresul rebelilor islamişti din Irak ameninţă integritatea ţării şi ilustrează eşecul total al intervenţiei americană şi britanică în această ţară.

×
Subiecte în articol: anunt barack obama situatie irak