x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Anunț oficial: Centrele comerciale şi magazinele se redeschid în iunie în Marea Britanie

Anunț oficial: Centrele comerciale şi magazinele se redeschid în iunie în Marea Britanie

26 Mai 2020   •   13:17
Anunț oficial: Centrele comerciale şi magazinele se redeschid în iunie în Marea Britanie

Marea Britanie va redeschide centre comerciale şi magazine în luna iunie, în cadrul unei noi etape de relaxare a restricţiilor antiepidemice, a anunţat luni seară premierul Boris Johnson.

Pieţele comerciale în aer liber şi centrele pentru vânzări auto ar putea fi redeschise pe 1 iunie, iar reţelele de retail pe 15 iunie.

"Astăzi, vreau să anunţ sectorul de retail că intenţionăm să redeschidem magazinele, pentru a se pregăti. Aplicăm măsuri treptate de reconstruire a ţării", a declarat Boris Johnson luni seară, conform agenţiei de presă Reuters.

Iniţiativa a fost confirmată de ministrul britanic al Mediilor de Afaceri, Alok Sharma. "Magazinele stradale sunt în centrul fiecărei comunităţi din ţara noastră. A permite redeschiderea acestor magazine va fi un pas esenţial pe drumul reconstruirii economiei, iar astfel vor fi susţinute milioane de locuri de muncă din Marea Britanie", a declarat Alok Sharma.

În Marea Britanie s-au înregistrat până acum 262.541 de cazuri de coronavirus şi 36.996 de decese, conform datelor centralizate de Universitatea Johns Hopkins (SUA).

Sursa: Mediafax

×