x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Apărare - Putin destabilizează

Apărare - Putin destabilizează

de Anca Aldea    |    16 Iul 2007   •   00:00
Apărare - Putin destabilizează
Sursa foto: ALEXANDER NEMENOV/

Vladimir Putin (foto) a semnat sămbătă decretul de suspendare a aplicării Tratatului privind Forţele Convenţionale in Europa (CFE). Decretul se referă la "suspendarea aplicării de către Federaţia Rusă a Tratatului CFE şi a acordurilor internaţionale legate de acesta", se arată intr-un comunicat al biroului de presă al Kremlinului.


Vladimir Putin (foto) a semnat sămbătă decretul de suspendare a aplicării Tratatului privind Forţele Convenţionale in Europa (CFE). Decretul se referă la "suspendarea aplicării de către Federaţia Rusă a Tratatului CFE şi a acordurilor internaţionale legate de acesta", se arată intr-un comunicat al biroului de presă al Kremlinului. Este vorba despre limitarea nivelului forţelor armate şi al echipamentelor convenţionale ale celor două foste blocuri din timpul războiului rece şi despre o serie de măsuri de sporire a increderii (de ex. anunţarea aplicaţiilor militare importante) şi a transparenţei (prin inspecţii reciproce).

Comunitatea militară occidentală a criticat decizia lui Putin, luată in urma anunţului SUA de a amplasa baze militare in Europa - in Cehia, Polonia, Romănia şi Bulgaria.

×
Subiecte în articol: externe