x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Apel al primarului din Berlin pentru Donald Trump: Zidurile nu produc decât suferinţă

Apel al primarului din Berlin pentru Donald Trump: Zidurile nu produc decât suferinţă

28 Ian 2017   •   00:30
Apel al primarului din Berlin pentru Donald Trump: Zidurile nu produc decât suferinţă

Primarul Berlinului, Michaël Müller, a făcut apel vineri la preşedintele american Donald Trump să renunţe la proiectul său de construire a unui zid între SUA şi Mexic, reamintind 'suferinţele' produse nu doar în Germania, dar în întreaga Europă de Zidul Berlinului, transmite AFP.

"Berlinul, oraş al diviziunii Europei, oraş al libertăţii Europei, nu poate rămâne tăcut în timp ce o ţară vrea să construiască un nou zid", a precizat într-un comunicat social-democratul Michaël Müller, după ce Trump a lansat proiectul de ridicare a unui zid la frontiera Statelor Unite cu Mexicul.

"Noi, berlinezele şi berlinezii, ştim toată suferinţa produsă unui continent întreg de o diviziune cimentată prin sârmă ghimpată şi un zid. Milioane de oameni şi-au văzut distruse perspective de viaţă" din cauza Zidului Berlinului, simbol al Cortinei de Fier dintre Vest şi blocul comunist şi care a tăiat oraşul în două între 1961 şi 1989.

Pentru numeroşi germani, atât din Vest, cât şi din Est, acest zid de beton care înconjura Berlinul de Vest pe 155 de km a simbolizat de asemenea despărţiri familiale dureroase între august 1961 şi 9 noiembrie 1989, data căderii sale.

"Fac apel la preşedintele SUA să nu ia calea greşită, a izolării şi a excluziunii. Peste tot unde astfel de frontiere există, ca între cele două Corei sau în Cipru, ele creează dependenţă şi suferinţă", a adăugat Müller.

Sursa - AGERPRES

×
Subiecte în articol: donald trump primar berlin germania suferinţa