x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Apele Tamisei s-au umflat şi au ieşit din matcă! Marea Britanie nu a mai trecut din 1722 printr-un asemenea dezastru (VIDEO)

Apele Tamisei s-au umflat şi au ieşit din matcă! Marea Britanie nu a mai trecut din 1722 printr-un asemenea dezastru (VIDEO)

12 Feb 2014   •   09:25
Apele Tamisei s-au umflat şi au ieşit din matcă! Marea Britanie nu a mai trecut din 1722 printr-un asemenea dezastru (VIDEO)

Inundaţiile afectează de două săptămâni sud-vestul Angliei, iar apele se extind spre Londra. Râul Tamisa s-a umflat şi a ieşit din matcă, inundând câteva sute de locuinţe. Localnicii din oraşul Berkshire descriu scenele ca fiind dintr-un film horror. Dezastrul este provocat de ploi cum nu s-au mai văzut în Anglia din 1766.

Mulţi locuitori din regiunile sinistrate au ajuns la disperare şi acuză autorităţile locale, dar şi guvernul, că i-au abandonat.

Pe cursul Tamisei, în amonte de Londra, aproape o mie de familii au fost evacuate şi alte câteva mii de case sunt, şi ele, în pericol. Oficiul meteorologic a emis, pentru astăzi, alerte de vreme nefavorabilă pe întregul teritoriu al Marii Britanii, fie pentru ploaie, fie pentru vânt puternic şi chiar ninsoare.

Premierul britanic, David Cameron, a anunţat marţi că renunţă la o vizită în Israel şi în teritoriile palestiniene, în scopul de a conduce eforturile guvernului, criticat pentru reacţia sa insuficientă la inundaţiile din Marea Britanie, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Voi continua să conduc eforturile naţionale prezidând reuniuni interguvernamentale (...) Îmi anulez vizita în Orientul Mijlociu prevăzută pentru săptămâna viitoare. Adresez acum scuze premierului israelian, Benjamin Netanyahu, şi preşedintelui palestinian, Mahmoud Abbas, dar nimic nu este mai important decât de a face faţă inundaţiilor", a declarat Cameron într-o conferinţă de presă, convocată pentru a dezamorsa criticile împotriva acţiunii guvernului său, considerată insuficientă.



×
Subiecte în articol: inundatii tamisa Marea Britanie londra ploi