x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Apelul de la gambă! Hoții români de telefoane aplică metoda "jambiera"

Apelul de la gambă! Hoții români de telefoane aplică metoda "jambiera"

11 Mar 2013   •   16:57
Apelul de la gambă! Hoții români de telefoane aplică metoda "jambiera"

Cel mai prost hot de telefoane, un român. Barbatul, care purta jambiere special adaptate pentru a ascunde telefoane mobile, a fost prins în flagrant delict, dupa ce proprietarii au inceput sa sune cu disperare, iar telefoanele au inceput sa sune. Florin Constantin, de 28 de ani, se afla in Marea Britanie de șase săptămâni. Potrivit autoritatilor, romanul s-a deplasat special in Norwich pentru a fura telefoane din clubul Waterfront. Constantin primise deja un avertisment de la politia londoneza, pentru ca fusese descoperit ca imbracat "necorespuzator" la un eveniment muzical. Mai exact, politia ii gasise jambierele modificate pe sub pantaloni la un control corporal, dar romanul nu apucase sa fure niciun telefon.

Personalul barului din  Norwich l-a retinut pe Constantin, după ce telefoanele furate de roman au inceput sa sune, se arata in raportul completat de politie. La audierea in instanta, judecătorul Petru Veits l-a întemnițat pe roman pentru 12 săptămâni. "Ați venit în această țară fara vreun mijloc de sprijin, fara vreun loc de munca aparent. Nu aveti din ce va intretine. Din păcate, la fel ca mulți alții v-ati dedat la infracțiuni penale pentru a va intretine. Nu va privesc ca un motor primar în infracțiunea pentru care veti petrece timp in inchisoare, dar ati luat parte de bună voie. V-ati dus in Norwich în mod special pentru a fura aceste telefoane. Nu a fost nici un alt motiv. Sper că, atunci când veti iesi din puscarie, va veți gândi cum să trăiti într-un mod cinstit. "

Constantin, folosind un interpret, a recunoscut cele 10 capete de acuzare de furt. Totusi, intrebat de autoritati unde locuieste, romanul a dat adresa unei locatii din Romford, Essex, dar instanța a aratat că nu are domiciliu fix acolo, nici mcar nu fusese prin preajma.

Telefoanele au fost returnate proprietarilor, romanul furand aparate in valoare de aproape 3.000 de lire. Intrebat fiind daca mai are complici, Constantin a spus ca el n-a vrut sa fure dar s-a intalnit cu un alt roman intr-un internet cafe din Londra. Acesta i-a propus sa fure telefoane, ca se fac bani buni, ba chiar i-a dat si imbracamintea necesara pentru a ascunde telefoanele furate. Constantin a acceptat, asa ca s-a dus sa fure dintr-un club, pentru ca muzica e tare, oamenii sunt neatenti si se poate fura mult mai usor. (dailymail.co.uk)

Cu doar o luna in urma, in februarie, un alt roman a fost prins cu 44 de telefoane furate in chiloti, de politia din Manchester.

Iulian Cojocaru, un hoț care viza petrecăreţii neatenţi din cluburi, a fost găsit cu 44 de telefoane mobile ascunse în chiloţi. Peste lenjeria intimă, Cojocaru purta nişte pantaloni largi, informează autorităţile din Manchester, citate de mirror.co.uk.  Românul a fost prins la pont, dupa ce autoritatile au fost sesizate de un anonim, care a relatata ca hotul are lenjeria intima burdusita cu telefoane mobile furate. Politistii l-au prins intr-un club si l-au perchezitionat la fata locului. Nu mica le-a fost mirarea cand au dat peste zeci de telefoane, 44 la numar, intr-un fel de pantaloni pentru ciclism, pe care barbatul ii purta pe piele, sub alte haine largi. Cojocaru isi asteapta sentinta in arestul politiei din Manchester, fiind acuzat in 25 de cazuri de furt.

×