x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe APOCALIPSA ALBĂ în Japonia: 19 oameni au murit în urma furtunilor de zăpadă (VIDEO)

APOCALIPSA ALBĂ în Japonia: 19 oameni au murit în urma furtunilor de zăpadă (VIDEO)

17 Feb 2014   •   08:52
APOCALIPSA ALBĂ în Japonia: 19 oameni au murit în urma furtunilor de zăpadă (VIDEO)

Căderi de zăpadă istorice au ucis 19 persoane de vineri până în prezent în Japonia, potrivit ultimelor cifre publicate luni de presa niponă, citată de AFP.

Victimele au murit în accidente provocate de zăpada şi de vânturile foarte puternice care au lovit o mare parte a ţării, inclusiv capitala ei, Tokyo.

Cel puţin 1.650 de persoane au fost rănite. Mii de derapaje de vehicule au fost semnalate în tot arhipelagul.

Tronsoane de autostrăzi erau încă închise circulaţiei la primele ore ale zilei de luni, trenuri suspendate şi zboruri anulate în nordul ţării.

Peste 900 de vehicule au rămas blocate duminică pe mai multe axe rutiere care traversează prefecturile din centrul şi nordul Japoniei.

Circa 900 de persoane au rămas blocate 24 de ore în trenurile imobilizate în centrul Japoniei, potrivit canalului public NHK.

Zăpada continuă să cadă de vineri peste Japonia, ninsorile deplasându-se din vest spre est, iar apoi spre nord.

Un strat de zăpadă de 20 centimetri a acoperit străzile în Tokyo de vineri până sâmbătă, la o săptămână după ce grosimea lui atinsese 27 centimetri, cum localnicii nu mai văzuseră de 45 de ani.

Depresiunea atmosferică s-a deplasat de duminică spre nord şi va continua să provoace ninsori în centrul şi nordul ţării cel puţin până marţi, noi intemperii fiind aşteptate în regiunea Tokyo miercuri şi joi, a avertizat agenţia meteorologică a Japoniei. Ea îşi menţinea avertismentul asupra a numeroase prefecturi luni dimineaţa şi un cod roşu asupra nordului insulei Hokkaido.

În urmă cu o săptămână, 11 persoane au decedat în Japonia din cauza situaţiei meteo considerate excepţionale, chiar dacă luna februarie este în general una dintre cele mai friguroase în această ţară, mai ales la Tokyo.

×
Subiecte în articol: furtuni de zapada japonia morti