x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Apple şi Google, în vizorul FBI. Cele două companii sunt acuzate că protejează prea mult datele personale ale clienţilor lor

Apple şi Google, în vizorul FBI. Cele două companii sunt acuzate că protejează prea mult datele personale ale clienţilor lor

26 Sep 2014   •   10:37
Apple şi Google, în vizorul FBI. Cele două companii sunt acuzate că protejează prea mult datele personale ale clienţilor lor

Directorul FBI James Comey a criticat sever politica de protecţie a datelor pusă în aplicare de Apple şi Google, care vor să-şi liniştească clienţii după dezvăluirile metodelor de spionaj folosite de serviciile de informaţii americane.

'Eu cred profund în lege, dar de asemenea cred că nimeni în această ţară nu este mai presus de lege. Ceea ce mă îngrijorează este că întreprinderile pot promova în mod deliberat ceva ce îi pune pe oameni mai presus de lege', a criticat şeful poliţiei federale în faţa unor jurnalişti.

Apple a fost primul care a anunţat că, în scopul de a evita să furnizeze guvernelor datele personale ale clienţilor săi, el nu va mai avea niciun acces la parolele utilizatorilor dispozitivelor sale /iPhone şi iPad/ ce funcţionează cu noua versiune a sistemului său de operare iOS8, scrie AFP, potrivit Agerpres.

Google, care deja şi-a consolidat securitatea mesageriei Gmail, a reacţionat la scurt timp, afirmând că sistemul său de operare Android asigură de mult o protecţie similară, dar că în noua sa versiune utilizatorul nu ar mai avea nevoie să o activeze.

Comey a subliniat că discuţii sunt în curs cu Apple şi Google pentru schimbarea politicii lor de securitate. El a insistat că forţele de ordine trebuie să aibă acces la telefonul mobil al unui răpitor de copil şi la conţinutul său după obţinerea unui mandat.

Şeful FBI a estimat că în 'epoca post-Snowden', este 'un indiciu' că unele companii au mers 'prea departe'.

×