x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Aproape 250 de persoane au murit joi în violenţele din Siria, cel mai mare bilanţ în 16 luni

Aproape 250 de persoane au murit joi în violenţele din Siria, cel mai mare bilanţ în 16 luni

de Mediafax    |    20 Iul 2012   •   11:45
Aproape 250 de persoane au murit joi în violenţele din Siria, cel mai mare bilanţ în 16 luni

Cel putin 248 de persoane, dintre care 109 civili, au murit joi in luptele din Siria, fiind "cel mai mare bilant documentat in 16 luni", a declarat Observatorul sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relateaza AFP.

Potrivit Mediafax, joi seara, bilantul violentelor era de 109 civili, 93 de soldati si 46 de militanti sau dezertori. Luptele intre fortele armatei siriene si rebelii Armatei siriene libere (ASL) s-au concentrat in Damasc, insa au avut loc si la Homs, Alep, Idleb si Hama, conform directorului OSDO Rami Abdel Rahmane.

"Este cel mai mare bilant documentat in aceste 16 luni", a asigurat acesta. Cifra ar putea creste "nu este finala deoarece aceste confruntari continua si exista victime sub daramaturi in mai multe cartiere si nu am reusit sa identificam mai multi soldati ucisi", a adaugat acesta.

Luptele, cele mai violente de la inceputul revoltei impotriva regimului presedintelui Bashar al-Assad in martie 2011, se desfasoara de duminica seara in mai multe cartiere ale capitalei siriene.

×
Subiecte în articol: siria violente victime lupte