x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Aproximativ 2.000 de mame au ieşit în stradă pentru a protesta faţă de dispariţia unor copii în Mexic

Aproximativ 2.000 de mame au ieşit în stradă pentru a protesta faţă de dispariţia unor copii în Mexic

11 Mai 2019   •   10:24
Aproximativ 2.000 de mame au ieşit în stradă pentru a protesta faţă de dispariţia unor copii în Mexic

Aproximativ 2.000 de mame au ieşit în stradă în Ciudad de Mexico vineri, cu ocazia Zilei Mamei în ţară, pentru a protesta faţă de dispariţia unor copii sau membri de familie ai lor, relatează sâmbătă agenţia DPA.

Protestatarele au trecut pe lângă Monumentul Mamei strigând sloganuri precum ''Copile, ascultă, mama ta luptă pentru tine şi 'Ce dorim noi ? ' Justiţie''. 

''Nu avem ce să sărbătorim astăzi'', declara una dintre manifestante, Elsa Maldonado, venită din statul Tamaulipas (nord-est).

Aproximativ 40.000 de persoane sunt date dispărute în Mexic. Violenţele dintre bandele infracţionale organizate şi guvern sunt în mod larg puse în cauză pentru aceste dispariţii.

Cu toate că guvernul mexican a promis milioane de dolari pentru a investiga ce s-a întâmplat cu persoanele date dispărute, manifestantele s-au plâns în legătură cu lipsa de sprijin.

''Guvernul nu ne ajută'', a declarat Leonor Munoza Aguirre din statul Sinaloa (vest), ai cărei fraţi sunt daţi dispăruţi de patru ani. ''Căutăm cu mâinile goale rămăşiţele pământeşti ale rudelor noastre'', a afirmat ea.

Potrivit DPA, peste 1.000 de gropi cu oseminte au fost deja descoperite.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: mexic 2.000 de mame