x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Aproximativ 600 de protestatari împotriva politicii de „toleranță zero” a lui Donald Trump au fost arestați

Aproximativ 600 de protestatari împotriva politicii de „toleranță zero” a lui Donald Trump au fost arestați

29 Iun 2018   •   11:24
Aproximativ 600 de protestatari împotriva politicii de „toleranță zero” a lui Donald Trump au fost arestați

Aproximativ 600 de protestatari, majoritatea femei, au fost arestați, joi, după ce au demarat o acțiune non-violentă în inima clădirii de birouri a Senatului, în Washington, împotriva politicii de „toleranță zero” a lui Donald Trump împotriva imigranților și separarea familiilor la graniță, scrie The Guardian

Protestul a fost una dintre demonstrațiile care au izbucnit de-a lungul țării. Un protest mult mai mare este anunțat sâmbătă, protest organizat de Marșul Femeilor și Centrul pentru Acțiunea Democrației Populare .
În cadrul protestului de joi, sute de femei s-au așezat jos cu pumnii ridicați în aer. Multe erau îmbrăcate în folii de aluminiu, repezentând patul care li se oferă copiilor și adulților deținuți în taberele de la graniță. 
Printre cei arestați în clădirea senatului se afla și o membră democrată a Congresului, Pramila Jayapal. Aceasta a afirmat într-o filmare postată pe Internet că s-a alăturat acțiunii pentru a protesta față de „politica crudă și inumană de toleranță zero a lui Donald Trump și a administrației sale, separarea familiilor, încarceratul copiilor și închiderea celor care solicită azil”.
Aceasta a adăugat că este mândră că a fost arestată printre alte câteva sute care au crezut că „America este mai bună de atât”. „Ca membru al Congresului refuz să îl las pe acest președinte să facă asta copiilor în numele meu”, a mai spus aceasta. 

×