x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ARABIA / Al-Qaida cere asasinarea regelui saudit

ARABIA / Al-Qaida cere asasinarea regelui saudit

de Veronica Micu    |    29 Iul 2008   •   00:00
ARABIA / Al-Qaida cere asasinarea regelui saudit

12:00 • Un important membru al retelei teroriste al-Qaida sustine ca regele Abdullah al Arabiei Saudite trebuie ucis, dupa ce acesta a facut apel la dialog interconfesional, considerat un simbol al aderarii la cruciada occidentala impotriva Islamului.

Un important membru al reţelei teroriste al-Qaida susţine că regele Abdullah al Arabiei Saudite trebuie ucis, după ce acesta a făcut apel la dialog interconfesional, considerat un simbol al aderării la cruciada occidentală împotriva Islamului.

ÎNDEMN. "Graba pentru uciderea acestui nesăbuit tiran, care s-a proclamat lider al ateismului, ar fi printre cele mai pioase acte", susţine Abu Yahya al-Libi într-o înregistrare video postată luni pe un site islamist, utilizat de susţinătorii al-Qaida. Potrivit agenţiei Reuters, mesajul vine după o conferinţă interconfesională care a avut loc în Spania luna aceasta, la care regele Abdullah a făcut apel către toate confesiunile pentru a se îndepărta de extremism şi să caute reconciliere. "Chemarea către apropiere a religiilor formulată de tiran (...) este o parte a cruciadei împotriva Islamului şi a musulmanilor", crede Libi. Acesta l-a comparat pe regele Abdullah cu un "izvor al coruperii", care trebuie îngropat. "Aceasta este o chemare pentru a întroarce spatele Islamului şi (...) a căuta asemănări cu Iudaismul şi Creştinismul, astfel că indiferent la ce înţelegere vor ajunge cele trei aceasta va deveni noua religie modernă şi se va permite propagarea ei", susţine membrul al-Qaida.
Libi emite frecvent mesaje în numele al-Qaida, fapt ce l-a transformat într-un purtător de cuvînt al grupării teroriste, după evadarea sa dintr-o închisoare americană din Afganistan în 2005. Conferinţa organizată la Madrid şi-a propus o apropiere între musulmani, evrei şi creştini şi să îi izoleze pe cei care utilizează religia pentru a justifica violenţa şi intoleranţa.

×
Subiecte în articol: externe