x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Arabia Saudită. 11 prinți arestați după ce au protestat împotriva măsurilor de austeritate

Arabia Saudită. 11 prinți arestați după ce au protestat împotriva măsurilor de austeritate

06 Ian 2018   •   18:00
Arabia Saudită. 11 prinți arestați după ce au protestat împotriva măsurilor de austeritate

Autorităţile din Arabia Saudită au arestat 11 prinţi care se adunaseră în faţa unui palat din Riad pentru a protesta împotriva unui decret prin care le-au fost suspendate subvenţiile pentru curent şi apă, relatează sâmbătă media locale preluate de dpa. Scăderea preţurilor la petrol a determinat autorităţile din regat să introducă măsuri de austeritate, inclusiv reduceri ale subvenţiilor pentru energie, aminteşte dpa. 

Prinţilor li s-a cerut să plece din faţa palatului, dar au refuzat, a relatat site-ul de ştiri Sabq, citând surse anonime. În consecinţă, gărzilor regale li s-a ordonat ca protestatarii să fie plasaţi în arest, unde vor şi rămâne pentru a fi judecaţi. 

În noiembrie, numeroase figuri proeminente din politica şi mediul de afaceri saudite au fost reţinute într-o campanie lansată de o comisie anticorupţie condusă de prinţul moştenitor Mohammed, fiul preferat al regelui Salman, menţionează dpa. În decembrie, procurorul şef al regatului a anunţat că majoritatea celor reţinuţi au acceptat o reglementare financiară pentru a evita procesul.

AGERPRES

×