x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Arabia Saudită le cere cetăţenilor săi să părăsească Siria

Arabia Saudită le cere cetăţenilor săi să părăsească Siria

de Marina Constantinoiu    |    29 Noi 2011   •   13:46

Ministerul Afacerilor Externe din Arabia Saudita i-a indemnat, marti, pe cetatenii sai sa paraseasca Siria, tara care se confrunta de peste opt luni cu un val de violente, relateaza AFP.

"Din cauza situatiei actuale in materie de securitate, Arabia Saudita le cere cetatenilor sai sa paraseasca Siria si sa nu mai calatoreasca in aceasta tara', se arata intr-un comunicat al ministerului dat publicitatii de agentia oficiala Spa.

Statele Unite si Uniunea Europeana, reunite luni in summit la Washington, au chemat Siria "sa puna capat imediat violentei'. "Facem apel la Guvernul sirian sa puna capat imediat violentei, sa autorizeze intrarea pe teritoriul sau a observatorilor pentru drepturile omului si jurnalistilor din intreaga lume si sa permita o tranzitie democratica si pasnica', se arata in comunicatul comun americano-european.

Casa Alba a gazduit luni un summit SUA-UE ce i-a reunit pe presedintele Barack Obama, presedintele UE Herman Van Rompuy si al Comisiei Europene Jose Manuel Barroso, consacrata pe larg crizei datoriilor in UE. Au participat de asemenea la aceasta reuniune sefii diplomatiei europene Catherine Ashton si americane Hillary Clinton, care au evocat o coordonare pentru a raspunde evolutiilor politice din lumea araba, mai ales in Siria.
Duminica, Liga Araba a adoptat sanctiuni severe contra Siriei, primele de o asemenea amploare impotriva unuia din membrii sai, ce prevad in special inghetarea tranzactiilor comerciale cu guvernul sirian si conturilor sale bancare in tarile arabe.

×