x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ARABIA SAUDITĂ. O tânără judecată pentru că a purtat haine “indecente” la un sit de patrimoniu

ARABIA SAUDITĂ. O tânără judecată pentru că a purtat haine “indecente” la un sit de patrimoniu

18 Iul 2017   •   15:25
ARABIA SAUDITĂ. O tânără judecată pentru că a purtat haine “indecente” la un sit de patrimoniu

O femeie care a postat un videoclip cu ea într-un tur la un sit de patrimoniu din Arabia Saudită, îmbrăcată într-o fustă şi un top, este investigată de poliţia religioasă, conform The Guardian.

Femeia, care se auto-intitulează Khulood, a postat un clip pe Snapchat când se afla într-un sat patrimonial în provincia conservatoare religioasă Najd, situat la 160 km de capitala Riyadh.

Pentru vestici, vestimentaţia ei este una obişnuită pentru vară: ochelari de soare, o fustă scurtă, un tricou scurt, fără a purta ceva pe cap. Însă, codul vestimentar strict din Arabia Saudită cere ca femeile să poarte văluri şi “abaya” (o robă până în pământ) în public. De asemenea, cele mai multe îşi acoperă şi faţa cu un voal negru.

Filmarea, făcută într-o regiune în care locuiesc cele mai conservatoare triburi şi familii din Arabia Saudită, a apărut ca fiind un protest deliberat împotriva regulilor legate de îmbrăcăminte. Au fost făcute apeluri pentru ca femeia să fie dată în judecată.

×