x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Arabia Saudită sare in ajutorul celor mai săraci cetăţeni

Arabia Saudită sare in ajutorul celor mai săraci cetăţeni

12 Dec 2017   •   18:50
Arabia Saudită sare in ajutorul celor mai săraci cetăţeni

Arabia Saudită va începe luna aceasta un program de transfer de bani către familiile cu venituri reduse afectate de măsurile de austeritate ale Guvernului.

 

Într-un comunicati, cabinetul de miniştrii de la Riad a anunţat că plăţile către familiile nevoiase vor începe în 21 decembrie şi vor fi revizuite trimestrial. Totodata, miniştrii au decis să majoreze preţurile la energie şi electricitate, începând cu 1 ianuarie 2018.

Sumele de bani oferite vor varia în funcţie de veniturile şi de numărul de membri ai familiilor vizate. Plăţile vor fi efectuate în data de 10 a fiecărei luni. Guvernul saudit vrea să reducă impactul social provocat de măsurile de reformare a economiei adoptate ca urmare a scăderii incasarilor din petrol. Pentru a nu intra in pusculitele cu economii, autorităţile de la Riad au renunţat la proiectele considerate lipsite de importanta, au redus subvenţiile şi, de asemenea, intenţionează să introducă o Taxă pe Valoarea Adăugată.

Potrivit unor surse citate de Bloomberg, în primul trimestru din 2018, preţurile la benzină ar urma sa fie majorate cu aproape  80%, în timp ce preţurile la combustibil pentru avioane vor fi aduse la nivelul internaţional dintr-un singur pas. De asemenea, preţurile la benzină şi alţi combustibili precum motorină, kerosen şi păcură vor fi majorate treptat pe parcursul mai multor ani.

Prinţul moştenitor Mohammed bin Salman vrea să reducă dependenţa de petrol a Arabiei Saudite. Planul său vizează creşterea veniturilor care nu au legătură cu petrolul şi vânzarea unor participaţii la companiile de stat precum gigantul Saudi Aramco.

×