x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "Are peste 50.000 de ani! Parcă te-ai afla într-o lume de basm". Pădure subacvatică, descoperită pe fundul Oceanului Atlantic (VIDEO)"

"Are peste 50.000 de ani! Parcă te-ai afla într-o lume de basm". Pădure subacvatică, descoperită pe fundul Oceanului Atlantic (VIDEO)"

11 Iul 2013   •   12:58
"Are peste 50.000 de ani! Parcă te-ai afla într-o lume de basm". Pădure subacvatică, descoperită pe fundul Oceanului Atlantic (VIDEO)"

O echipă de scafandri a descoperit o pădure subacvatică in largul coastei din Alabama, Statele Unite, anunţă Huffington Post. Experţii spun că pădurea de chiparoşi (n.r. arbore răşinos conifer cu frunze persistente şi cu lemnul rezistent şi parfumat) s-a conservat extrem de bine, fiind îngropată sub sedimente pe fundul oceanului Atlatic şi fiind protejată într-un mediu lipsit de oxigen. Potrivit oamenilor de ştiinţă, pădurea are o vechime de 50.000 de ani.

"Pădurea este atât de bine conservată încât atunci când sunt tăiaţi copacii chiar miros a chiparos", a declarat Ben Raines, unul dintre exploratorii care au analizat-o. "Să înoţi în mijlocul acestor buşteni este ca şi cum te-ai afla într-o lume de basm", a mai spus Raines.

Un alt expert, Grant Harley, a declarat că "cu cât aceşti copaci se află mai mult timp pe fundul oceanului, cu atât va fi mai greu de datat".

Pădurea se întinde pe o suprafaţă de 800 de metri pătraţi în Golful Mexicului, la o adâncime de 18 metri sub apă.

×