x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "Arestările FBI vor duce la un război al mafiei"

"Arestările FBI vor duce la un război al mafiei"

de Irina Cristea    |    23 Ian 2011   •   17:17

Un război al mafiei ar putea izbucni în urma seriei de arestări efectuate de FBI. Un război intern pornit din încercarea familiei Colombo de a se răzbuna pe "cârtiţele" care au colaborat cu autorităţile şi care au făcut posibilă ampla intervenţie a Biroului Federal, scrie publicaţia the New York Post în ediţia electronică de azi.

"Cred că va urma o baie de sânge, pentru că cei care au ajutat la realizarea înregistrărilor fuseseră făcuţi membri ai familiei. Din ce semnale avem în acest moment, clanul Colombo încearcă să se regrupeze, să strângă rândurile şi să treacă la represalii", a declarat, pentru New York Post, o sursă apropiată anchetei.

Publicaţia notează că printre cei arestaţi se află întreaga conducere a clanului Colombo, doi membri situaţi la vârful familiei Gambino, 34 de persoane incluse în cele cinci clanuri mafiote newyorkeze (Bonanno, Colombo, Gambino, Genovese şi Luchese) şi în clanuri din New Jersey şi Rhode Island.

"Cred că membrii clanului Colombo sunt cei mai şocaţi de cele petrecute. Iar în acest grup se află oameni foarte periculoşi, ucigaşi fără scrupule, cărora nu le ia mult timp să decidă să lichideze pe cineva", a precizat sursa citată de NYP. Răzbunarea îi va ţinti, în primul rând, pe informatori. Vor urma cei care le-au făcut intrarea în clan.

O altă consecinţă a intervenţiei în forţă a FBI este că a modificat balanţa puterii în lumea interlopă a New Yorkului. În condiţiile în care a "pierdut" doar 13 membri, clanul Genovese a devenit dominant, în defavoarea clanului Gambino. "Această familie are mai puţini trădători şi este bine «înfiptă» în sindicate şi în sectorul contrucţiilor", declară, pentru publicaţia americană, Jack Garcia, unul dintre cei mai faimoşi agenţi FBI, devenit cunoscut în urma unei operaţiuni începute în 2002.

×
Subiecte în articol: fbi