x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Argentina încurajează donarea de sânge apelând la ...Dracula!.

Argentina încurajează donarea de sânge apelând la ...Dracula!.

04 Iun 2011   •   13:37
Argentina încurajează donarea de sânge apelând la ...Dracula!.

Ministerul argentinian al Sanatatii a gasit o solutie inedita pentru a promova donarea voluntara de samge. Sub indemnul ca "nu doar Dracula are nevoie de sange pentru a trai", ministerul va oferi un spectacol gratuit intitulat "Dracula, musicalul", opera care de 20 de ani inregistreaza succes dupa succes pe scenele din Buenos Aires.

Musicalul va fi prezentat la 13 iunie, in ajunul Zilei Mondiale a Donatorului de Sange, decretata de Organizatia Mondiala a Sanatatii, care in anul acesta se va desfasura in Argentina, informeaza EFE.

"Scopul este sa-l prezentam pe Dracula, un personaj care a inregistrat un succes fulminant in cultura tarii noastre, iar prin intermediul acestuia sa promovam donarea de sange", a declarat José Cibrián, autor si regizor al musicalului, impreuna cu Angel Mahler.

"Spre deosebire de Dracula, noi avem nevoie de sange pentru a trai si nu pentru a deveni nemuritori. Iar acest lucru se poate realiza nu prin intermediul durerii, ci gratie sacrificiului generos pentru celalalt", a mai spus Cibrián.



×