x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Arhipelagul Fiji: Peste 2.600 de persoane, evacuate în urma trecerii ciclonului Tino

Arhipelagul Fiji: Peste 2.600 de persoane, evacuate în urma trecerii ciclonului Tino

18 Ian 2020   •   22:30
Arhipelagul Fiji: Peste 2.600 de persoane, evacuate în urma trecerii ciclonului Tino

Ciclonul Tino, care s-a abătut vineri asupra arhipelagului Fiji, s-a soldat cu dispariţia a două persoane şi evacuarea de urgenţă a altor 2.600, înainte de a se îndrepta sâmbătă către insulele Tonga, au declarat surse oficiale, relatează AFP.

Poliţia continuă cercetările pentru găsirea a două persoane, un tată şi fiica lui, date dispărute după ce au încercat să traverseze joi seara un râu afectat de inundaţii, în contextul în care ploi diluviene s-au abătut asupra acelei zone înainte de sosirea ciclonului Tino, de categoria doi pe scara Saffir-Simpson.

Peste 2.600 de persoane au fost cazate în centrele de urgenţă, a declarat un oficial guvernamental al regiunii din nordul arhipelagului, Uraia Rainima, subliniind că locuinţele lor urmau să fie verificate înainte să li se permită să se întoarcă acasă.

Insula Taveuni, unde locuiesc aproximativ 19.000 de persoane, este privată de electricitate, a adăugat el. Viteza vânturilor a depăşit sâmbătă în unele locuri 155 km/h, la o lună după trecerea ciclonului Sarai, care a făcut două victime şi alte 2.500 de persoane au fost obligate să se refugieze în adăposturi de urgenţă, potrivit serviciilor de meteorologie ale arhipelagului.

Arhipelagul vecin Tonga se pregătea să fie lovit sâmbătă seara de ciclonul Tino.

Insulele din Oceanul Pacific sunt destinaţii turistice foarte populare în timpul verii în emisfera sudică. Însă această perioadă este în acelaşi timp marcată de sezonul cicloanelor.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: ciclon fiji