x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Armata egipteană se gândeşte să-l numească pe ElBaradei premier (surse militare)

Armata egipteană se gândeşte să-l numească pe ElBaradei premier (surse militare)

22 Noi 2011   •   14:24
Armata egipteană se gândeşte să-l numească pe ElBaradei premier (surse militare)

Armata, aflata la putere in Egipt, a luat marti in discutie posibilitatea de a-l numi pe fostul functionar international de rang inalt Mohamed ElBaradei in functia de prim-ministru, relateaza France Presse, care citeaza surse militare egiptene.

Fostul sef al Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (AIEA), ElBaradei, l-ar inlocui pe Essam Sharaf, al carui guvern si-a depus luni demisia la Consiliul Suprem al Fortelor Armate (CSFA), care nu a spus inca daca i-o accepta sau nu, adauga AFP.

Numele lui ElBaradei a fost evocat in cadrul unei reuniuni de marti dintre CSFA si diverse forte politice, printre care si influenta miscare Fratii Musulmani, potrivit sursei citate, sursa care a participat la aceasta intalnire.

Numele lui Abdelmoneim Aboul Fotouh, potential candidat la Presedintia tarii si fost membru al Fratilor Musulmani, a fost si el evocat la aceste intalniri.

Mii de persoane sunt adunate in piata Tahrir din Cairo, pentru a revendica predarea in cel mai scurt timp posibil a puterii catre o autoritate civila, acuzand puterea militara ca incearca sa inradacineze si sa reediteze politica de represiune a regimului fostului presedinte Hosni Mubarak.

Un numar de 28 de persoane si-au pierdut viata de sambata pana in prezent in confruntarile de la Cairo si din alte orase dintre fortele de ordine si manifestantii care solicitau plecarea cat mai rapid posibil a militarilor de la putere.

Oponent hotarat al fostului presedinte Hosni Mubarak, indepartat de la putere in februarie, ElBaradei este un critic acerb al politicii duse de CSFA.

×