x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Armata irakiană a anunțat că 22 de rachete iraniene au fost trase asupra bazelor unde staționează americani

Armata irakiană a anunțat că 22 de rachete iraniene au fost trase asupra bazelor unde staționează americani

08 Ian 2020   •   10:02
Armata irakiană a anunțat că 22 de rachete iraniene au fost trase asupra bazelor unde staționează americani

Comandamentul militar irakian a anunţat miercuri că 22 de rachete iraniene au căzut asupra a două baze militare de pe teritoriul Irakului "fără a face victime printre forţele irakiene", după o ripostă a Iranului împotriva intereselor SUA, care l-au ucis vineri pe generalul iranian Qassem Soleimani, informează AFP.

"Între orele 01:45 şi 02:15 (22:45 GMT şi 23:15 GMT), Irakul a fost bombardat de 22 de rachete - 17 asupra bazei aeriene Ain al-Assad şi cinci asupra bazei din Erbil - care au lovit instalaţii ale coaliţiei internaţionale antijihadiste" condusă de SUA, anunţă comandamentul militar irakian într-un comunicat.

"Nu există nicio victimă în rândurile forţelor irakiene", se mai spune în comunicat, publicat la şapte ore după atacul întreprins de Teheran, susţinător al puterii de la Bagdad.

Comunicatul nu face referire la eventuale victime în cadrul forţelor coaliţiei.

El nu evocă nici Iranul, care a revendicat aceste atacuri pentru "a-l răzbuna" pe generalul Soleimani, ucis într-un raid american la Bagdad, alături de Abou Mehdi al-Mouhandis, numărul doi al Hashd al-Shaabi, coaliţie de paramilitari irakieni pro-Iran, integraţi în prezent forţelor de securitate irakiene.

Ca represalii la ceea ce el denunţă a fi o încălcare a suveranităţii sale, Irakul a cerut retragerea trupelor străine de pe teritoriul său, în timp ce tirurile cu rachete împotriva diplomaţilor şi militarilor americani din Irak s-au înteţit.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: irak iran sua