x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Armata roşie, ironizată pentru planurile de a face badmintonul sport obligatoriu pentru soldaţi (VIDEO)

Armata roşie, ironizată pentru planurile de a face badmintonul sport obligatoriu pentru soldaţi (VIDEO)

de Dan Radu    |    15 Noi 2011   •   12:30
Armata roşie, ironizată pentru planurile de a face badmintonul sport obligatoriu pentru soldaţi (VIDEO)

Armata Rosie a devenit subiect de ironie in presa ruseasca, dupa ce un colonel responsabil cu pregatirea fizica a soldatilor a dezvaluit planurile Ministerului Apararii de a introduce badmintonul ca sport obligatoriu printre militari.

Intamplator sau nu, ideea a venit dupa ce presedintele Dimitri Medvedev si premierul Vladimir Putin au jucat o partida de badminton, in incercarea de a populariza acest sport.

Potrivit unui articol din publicatia Izvestia, ministerul a aprobat achizitionarea a 10.000 de rachete de badminton si a alte cateva zeci de mii de fluturasi.

"Muschii folositi in jocul de badminton sunt aceeasi care se folosesc atunci cand sunt aruncate grenadele, cutitele sau alte obiecte", seful Departamentului militar pentru formarea fizica, Aleksandr Scepelev.

"Badmintonul este cu atat mai util lunetistilor, pentru ca atunci cand urmaresti fluturasul iti dezvolti muschii ochiului, precum si sistemul cardiovascular si iti imbunatatesti reactiile rapide", a adaugat colonelul.

Articolul a avut un succes rasunator in Rusia, devenind un subiect de ironie la adresa ministerului, persiflat in mai multe pamflete ca intentioneaza sa-si trimita soldatii la lupta cu rachetele de badminton in locul armelor.

Ministerul Apararii a negat insa aceste planuri.

"Badmintonul nu este un sport practicat de fortele armate si nu este inclus in programul de pregatire fizica a soldatilor", a declarat ministrul Apararii, adaugand ca acest lucru a fost scos "din burta" de jurnalistul de la Izvestia.

Autorul articolului, Denis Telmanov, spune insa ca informatia este corecta. "Ministerul Apraraii este o organizatie opaca care in general neaga tot ce nu este comunicat pe canale oficiale", a declarat jurnalistul, adaugand ca, pe langa colonelul Aleksandr Scepelev, informatia a fost confirmata de alte doua surse.

"Stim ca este adevarat. Cateva terenuri deja s-au construit. Si s-au cumparat si rachete", a mai spus acesta.

Citeste si: Armata rusa va cumpara 10.000 de rachete de badminton, dupa ce Medvedev a laudat acest sport

×