x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Armata rusă nu mai vrea celebrele arme Kalaşnikov

Armata rusă nu mai vrea celebrele arme Kalaşnikov

de Marina Constantinoiu    |    02 Oct 2011   •   13:46
Armata rusă nu mai vrea celebrele arme Kalaşnikov

Seful Statului Major General din Rusia, Nikolai Makarov, a declarat presei din Rusia ca Armata rusa detine prea multe pusti Kalasnikov, relateaza BBC, citata de Rador. Un nou model de pusca de asalt Kalasnikov urmeaza sa fie lansat de catre producator pana la sfarsitul acestui an.

Mai mult, anuntul potrivit caruia Armata rusa renunta sa mai cumpere arme Kalasnikov este tinut departe de urechile lui Mikhail Kalasnikov, inventatorul armei de asalt, care are acum 91 de ani.

Potrivit unui ziar din Rusia, un membru al familiei acestuia a afirmat ca apropiatii inventatorului nu doresc sa isi asume sarcina de a-l anunta despre decizia Armatei, pentru ca vestea i-ar putea fi fatala.

Arma de asalt Kalasnikov este renumita in intreaga lume pentru robustetea sa, dar si pentru durata de utilizare in conditii dificile de lupta. Kalasnikov este cea mai utilizata arma de catre fortele militare si de ordine din intreaga lume.

In exploatare in Rusia, incepand cu anii 1940, arma de asalt a fost copiata de catre producatori din intreaga lume.

De-a lungul anilor, arma a trecut prin mai multe versiuni, de la cea originala "AK-47" - "AK stands" - la "AKM" si ultimul, "AK-74".

Potrivit unui purtator de cuvant al producatorului armei de asalt, un nou model Kalasnikov va fi gata pana la sfarsitul anului.

×
Subiecte în articol: Rusia armata armament kalaşnikov