x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Armata rusă se retrage din Gori

Armata rusă se retrage din Gori

21 Aug 2008   •   00:00
Armata rusă se retrage din Gori

10:50 • Unităţi ale armatei ruse au început să se retragă în această dimineaţă din oraşul georgian Gori, a anunţat Ministerul rus al Apărării.

Unităţi ale armatei ruse au început să se retragă în această dimineaţă din oraşul georgian Gori, a anunţat Ministerul rus al Apărării.

STRATEGIE. "Unităţi ale forţelor care fuseseră trimise în zona de conlict sunt în acest moment retrase", a declarat un purtător de cuvînt al ministerului, citat de Interfax. Gori este un oraş de importanţă strategică, permiţînd comunicarea între estul şi vestul Georgiei. Este, de asemenea, cel mai mare oraş situat în apropierea republicii separatiste Osetia de Sud, unde a izbucnit conflictul, şi unul dintre primele în care au intrat forţele ruse.
Preşedintele rus Dmitri Medvedev îi declarase omologului său francez Nicolas Sarkozy că retragerea forţelor ruse va fi finalizată joi şi vineri, dar Kremlinul a nuanţat ulterior acest anunţ, precizînd că a promis doar o retragere parţială pînă la acest termen.
Miercuri, Statele Unite au anunţat că au constat semne ale unei retrageri din Georgia a trupelor ruse, dar Moscova trebuie să accelereze ritmul. Două coloane de blindate ruse desfăşurate în Georgia au plecat ieri spre Ţhinvali, în Osetia de Sud, oficial pentru a se retrage apoi spre Rusia. (V>A.)

×
Subiecte în articol: externe