x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Armata rusă a primit "undă verde" să intre în Ucraina. Parlamentul a acceptat cererea lui Putin

Armata rusă a primit "undă verde" să intre în Ucraina. Parlamentul a acceptat cererea lui Putin

01 Mar 2014   •   16:27
Armata rusă a primit "undă verde" să intre în Ucraina. Parlamentul a acceptat cererea lui Putin

Consiliul Federaţiei (camera superioară a parlamentului federal rus) a aprobat, sâmbătă, în cadrul unei şedinţe extraordinare, recurgerea la forţă în Ucraina, în urma unei cereri în acest sens a preşedintelui Vladimir Putin

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a solicitat camerei superioare a parlamentului - Consiliul Federaţiei - să aprobe trimiterea de trupe armate ruseşti în Ucraina, pentru normalizarea situaţiei politice, a anunţat Kremlinul, potrivit BBC.

Putin a făcut solicitarea "în contextul situaţiei extraordinare din Ucraina şi a ameninţării existente la adresa vieţilor cetăţenilor ruşi din Ucraina", se arată în comunicatul Kremlinului.

Putin a cerut ca armata rusă să primească aprobarea de a interveni până în momentul "normalizării situaţiei politice din ţară".

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al şefului statului rus, a afirmat după decizia Consiliului Federaţiei că Putin nu a luat încă o decizie  cu privire la trimiterea trupelor.

Aprobarea recurgerii la armata rusă în Ucraina "este punctul de vedere al Consiliului Federaţiei, dar decizia o ia preşedintele şi pentru moment nu este o astfel de decizie'', a precizat Peskov, citat de RIA Novosti.

×