x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Armata siriană "a avansat pe mai multe direcţii" în Ghouta Orientală

Armata siriană "a avansat pe mai multe direcţii" în Ghouta Orientală

04 Mar 2018   •   19:40
Armata siriană "a avansat pe mai multe direcţii" în Ghouta Orientală

Armata siriană "a avansat pe mai multe direcţii" în enclava insurgenţilor Ghouta Orientală, a anunţat duminică o sursă militară, citată de agenţia de presă oficială Sana, în condiţiile în care regimul de la Damasc tocmai a realizat o străpungere spectaculoasă în acest bastion al insurgenţilor, informează AFP.

Susţinut de aliatul său rus, regimul lui Bashar al-Assad încearcă să recucerească ultimul fief al insurgenţilor de lângă Damasc, unde circa 400.000 de civili aflaţi sub asediu din 2013 se confruntă cu o gravă criză umanitară.

"Unităţile armatei siriene au avansat pe mai multe direcţii, (...) eradicând în mai multe regiuni prezenţa grupărilor teroriste care le controlau", a declarat sursa militară, cu referire la insurgenţi.

Astfel, forţele regimului au "reluat controlul" asupra mai multor localităţi ale enclavei rebele, inclusiv asupra Otaya şi Nachabiye, a precizat sursa.

Sâmbătă, organizaţia Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a informat cu privire la o avansare importantă a regimului în enclava situată la est de Damasc, estimând că forţele regimului au recucerit 10% din teritoriul insurgenţilor.

Forţele regimului au cucerit teritorii în estul şi sud-estul enclavei, iar luptele au continuat duminică.

Regimul de la Damasc a lansat la mijlocul lui februarie o campanie aeriană de o rară violenţă, în care au fost ucişi 650 de civili în Ghouta Orientală şi care, potrivit unui ONG şi media proregim, ar urma să constituie preludiul pentru o ofensivă terestră.

Această ofensivă nu a fost niciodată anunţată oficial, însă luptele la sol s-au intensificat în ultimele zile, în pofida armistiţiului zilnic de cinci ore decretat de Moscova şi intrat în vigoare marţi.AGERPRES

×
Subiecte în articol: armata siriana atac ghouta orientala