x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Armistițiu în confruntarea „titanilor”: China îşi suspendă taxele suplimentare la produsele americane

Armistițiu în confruntarea „titanilor”: China îşi suspendă taxele suplimentare la produsele americane

15 Dec 2019   •   19:30
Armistițiu în confruntarea „titanilor”: China îşi suspendă taxele suplimentare la produsele americane

China a suspendat taxele vamale suplimentare asupra produselor americane - care urmau să intre în vigoare duminică - după anunţul făcut vineri de Beijing şi Washington privind încheierea unui „armistiţiu” în războiul lor comercial, informează AFP.

Astfel, China a suspendat intrarea în vigoare a unor taxe de 10% şi 5% asupra unor importuri americane şi „continuă să suspende taxele suplimentare asupra autoturismelor şi pieselor detaşate fabricate în SUA”, a anunţat, duminică, Ministerul de Finanţe chinez.

Această măsură survine după anularea de către preşedintele american, Donald Trump, a noilor taxe anunţate asupra produselor chineze, în cadrul acordului preliminar între cele două ţări.

Ministerul chinez al Comerţului a anunţat, vineri, că a încheiat cu SUA un acord preliminar, care prevede o retragere progresivă a taxelor vamale şi protecţia drepturilor cu privire la proprietatea intelectuală.

Cele două părţi mai trebuie să semneze acest acord, un progres major în confruntarea între cele două cele mai mari economii ale lumii, care durează de 21 de luni.

În afară de taxele vamale deja existente, Trump ameninţase să impună, duminică, o taxă de 15% asupra circa 160 de miliarde de exporturi chineze, printre care electronicele şi textilele.

China anunţase, la rândul său, că va răspunde cu o taxă de 25% la autoturismele americane şi o taxă de 5% la piesele auto.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: taxe vamale China sua