x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Artă din... gunoaie

Artă din... gunoaie

de Anca Aldea    |    19 Sep 2011   •   21:00

Jack Barber a condus 25 de ani un service auto si o benzinarie. Intr-o buna zi, a renuntat la afacere si s-a an­gajat la o centrala nucleara. Cand a implinit varsta de 60 de ani a fost disponibilizat si abia atunci si-a dat seama ca orice sut in dos este un pas inainte. Cand a ramas fara serviciu, Jack s-a apu­cat de construit tot felul de sculpturi din fiare. Dadea viata metalului fa­ra sa stea prea mult pe ganduri. Nu a avut niciodata simt artistic sau, cel pu­tin, asa sustine acum, iar cand i s-a spus prima data "artist", intr-un ziar local, a lacrimat ca un copil. A avut multa ambitie si a incercat me­reu sa le lase ceva frumos urmasilor sai. Asa a reintrat in afa­ceri.

Astazi, Jack Barber din Essex, Illinois (SUA), de­tine cea mai mare "menajerie meta­lica" din lume, scrie roadsideamerica.com.

Pe pajistea din fata casei oricine poa­te veni sa vada minunatiile din frag­mente de metal recuperate de pe unde s-a putut: ursi, vulturi, cavaleri, sche­lete de dinozauri, clauni, monstri ne­maiintalniti, un elefant roz cu functie de cismea si chiar busturile unor cantareti sau actori celebri. Toa­te fara suflare in curtea mecanicului artist. Nici o piesa nu seamana cu cea­lal­ta, spune Jack.

"Luat la bani ma­runti", nu-si mai aminteste cate ast­fel de opere de arta a realizat pana acum. A vandut multe dintre ele, chiar si ursul polar asteapta dupa o usa, invelit intr-o folie de plastic, "sa plece de-acasa". L-a cumparat un client mai vechi, spune Jack.

×