x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Artist concediat după ce a publicat o caricatură cu Donald Trump

Artist concediat după ce a publicat o caricatură cu Donald Trump

01 Iul 2019   •   14:47
Artist concediat după ce a publicat o caricatură cu Donald Trump

Un artist canadian a fost concediat de publicaţia la care lucra, la câteva zile după ce a publicat o caricatură cu Donald Trump, transmite Fox News.

Caricatura îl înfăţişează pe Donald Trump cu o crosă de golf în mână, aflat lângă doi imigranţi morţi. În caricatură, Donald Trump îi întreabă pe cei doi imigranţi: “Vă deranjează dacă joc în continuare?”

Imaginea a fost postată pe Twitter de către artist şi s-a viralizat rapid. La doar două zile de la publicarea caricaturii pe Twirtter, artistul Michael de Adder a fost concediat de Brunswick Media Inc. din New Brunswich, Canada.

Într-un comunicat, compania Brunswick Media Inc. a spus că, în realitate, concedierea nu are legătură cu caricatura artistului. “Aceasta este o afirmaţie falsă care a apărut în mod neglijent pe social media.”, a spus compania.

Caricatura a fost inspirată dintr-o fotografie cu doi migranţi, tată şi fiică, înecaţi în râul Rio Grande în timp ce încercau să treacă graniţa în SUA, în urmă cu o săptămână. În fotografia originală se află Oscar Alberto Martinez Ramirez, în vârstă de 25 de ani, şi fiica sa, Angie Valeria, în vârstă de un an şi 11 luni, aflaţi cu faţa în jos în apele râului. Fotografia s-a aflat în centrul dezbaterilor despre solicitanţii de azil din SUA.

 

×