x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Asasinarea lui Khashoggi: Trump "mânios", dar fără să-l acuze pe prinţul saudit

Asasinarea lui Khashoggi: Trump "mânios", dar fără să-l acuze pe prinţul saudit

29 Iun 2019   •   13:50
Asasinarea lui Khashoggi: Trump "mânios", dar fără să-l acuze pe prinţul saudit

Preşedintele american Donald Trump a considerat sâmbătă că responsabilitatea prinţului moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammad bin Salman, în asasinarea "oribilă" a jurnalistului Jamal Khashoggi nu este stabilită, potrivit AFP, dpa şi Reuters.

"Sunt extrem de mânios şi de nemulţumit că un astfel de lucru a putut avea loc", dar "nimeni nu l-a arătat direct cu degetul" pe conducătorul saudit, a declarat preşedintele american în cursul unei conferinţe de presă în finalul summitului G20 din Japonia.

"Mulţi oameni sunt urmăriţi şi ei iau asta foarte în serios acolo", a asigurat Trump.

La 2 octombrie 2018, Jama Khashoggi, care colabora în special cu Washington Post şi locuia în SUA, a fost ucis şi dezmembrat în Consulatul ţării sale la Istanbul de un comando de agenţi saudiţi veniţi de la Riad.

Senatul american, controlat totuşi de tabăra republicană a preşedintelui, a adoptat în unanimitate o rezoluţie atribuind responsabilitatea asasinatului lui Mohammad bin Salman.

Dar administraţia Trump afirmă că nu dispune de proba incontestabilă a implicării directe a tânărului şi puternicului lider saudit, chiar dacă senatorii, după ce au fost informaţi cu uşile închise în toamnă despre concluziile CIA, au asigurat că "nu au nicio îndoială" asupra faptului că prinţul moştenitor "ordonase" uciderea jurnalistului.

Justiţia saudită a deschis o anchetă şi s-a declarat dispusă să coopereze cu anchetatorii turci care îşi desfăşoară propriile lor investigaţii. Dar de la începutul scandalului, o extremă neîncredere domneşte de o parte şi de alta.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Khashoggi trump