x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Asasinul lui John Lennon rămâne după gratii: autorităţile i-au respins a şaptea cerere de eliberare condiţionată

Asasinul lui John Lennon rămâne după gratii: autorităţile i-au respins a şaptea cerere de eliberare condiţionată

23 Aug 2012   •   15:45
Asasinul lui John Lennon rămâne după gratii: autorităţile i-au respins a şaptea cerere de eliberare condiţionată

Autoritatile judiciare din New York au respins, pentru a saptea oara, cererea de eliberare conditionata formulata de Mark Chapman, cel care l-a impuscat mortal, in decembrie 1980, pe John Lennon, solistul trupei Beatles.

Condamnat la inchisoare pe viata, cu posibilitatea eliberarii conditionate dupa 20 de ani, Chapman, un fost agent de securitate, acum in varsta de 57 de ani, va putea face un nou apel in 2014.

Pe 7 decembrie 1980, Chapman a tras patru focuri de arma in directia lui Lennon, in momentul in care acesta iesea din apartamentul sau din Manhattan.

La 32 de ani de la acea crima, autoritatile judiciare americane sustin, in motivarea respingerii apelului formulat de Chapman, ca "in ciuda comportamentului din perioada incarcerarii, o eventuala eliberare a dumneavoastra ar reprezenta o subminare a legii".

Chapman a fost transferat recent, conform bbc.news, la inchisoarea de maxima securitate Wende Correctional Facility, aflata in vestul statului New York.

×