x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Asasinul poliţişilor americani, împuşcat mortal

Asasinul poliţişilor americani, împuşcat mortal

01 Dec 2009   •   00:00

Poliţia americană l-a împuşcat mortal marţi dimineaţa, în apropiere de Seattle, pe presupusul autor al atacului de duminică soldat cu moartea a patru poliţişti, a anunţat un purtător de cuvânt al şerifului local, citat de AFP.

Maurice Clemmons (37 de ani) a fost ucis de poliţişti în cursul nopţii, într-un cartier de la periferia oraşului Seattle (statul american Washington), unde acesta tocmai fusese reperat, în urma unei vaste urmăriri, a declarat acest purtător de cuvânt, Ed Troyer, pentru CNN.
Clemmons fusese rănit când a deschis focul asupra celor patru poliţişti, ucişi pe loc, într-o cafenea din apropierea bazei Forţelor aeriene McChord, în Tacoma, situată la aproximativ 50 de kilometri de Seattle.

Marţi, în timp ce era pe cale de a percheziţiona maşina lui Clemmons, abandonată cu motorul pornit, un anchetator a "simţit mişcare în spatele său", a afirmat adjunctul şefului poliţiei din Seattle, Jim Pugel. "A ieşit din maşină şi a crezut că poate identifica persoana care se apropia de el (...) drept cea care fusese prezentată de presă ca fiind suspectul", a adăugat Pugel. Întrucât persoana a refuzat să se oprească, poliţistul a tras de mai multe ori, a adăugat el.

Autorităţile au găsit asupra lui Clemmons o armă sustrasă de la unul din poliţiştii ucişi duminică. Fugarul, pentru care s-a oferit o recompensă de 125.000 de dolari pentru orice informaţie în vederea reţinerii sale, a reuşit să scape luni de la o descindere a poliţiei la domiciliul său din cartierul Leschi din Seattle.
Cei patru poliţişti ucişi, o femeie şi trei bărbaţi, cu vârste între 37 şi 42 de ani, erau toţi căsătoriţi şi aveau copii.

În cazierul lui Maurice Clemmons figurează mai multe infracţiuni. El a fost condamnat de cinci ori pentru crime comise în Arkansas şi a fost cercetat pentru alte crime în statul Washington. El a fost încercerat mai multe luni pentru violarea unui copil.

Potrivit lui Ed Troyer, suspectul nu pare că ar fi avut o motivaţie concretă pentru uciderea poliţiştilor: "S-a enervat deoarece fusese încarcerat. Şi i-a vizat doar pe poliţişti", a precizat el. (MFM)

×
Subiecte în articol: externe