x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ascunzătoarea în care s-ar afla Gaddafi ar fi fost înconjurată de rebeli

Ascunzătoarea în care s-ar afla Gaddafi ar fi fost înconjurată de rebeli

de Anca Aldea    |    26 Aug 2011   •   13:56
Ascunzătoarea în care s-ar afla Gaddafi ar fi fost înconjurată de rebeli

Incertitudine la Tripoli. Rebelii au declarat ca l-au inconjurat pe Muammar Gaddafi, insa acesta a aparut imediat la postul Al-Orouba si a amenintat ca insurgenta va fi invinsa, informeaza Reuters. Colonelul le-a transmis fortelor sale loiale "sa lupte si sa-i distruga" pe rebeli si sa curete Capitala de "sobolani, cruciati si necredinciosi". Triburilor din tara, colonelul Gaddafi le-a cerut sa-i vaneze si sa-i alunge pe "agentii straini".

"Libia este a poporului libian si nu a agentilor (straini), nu a imperialismului, nu a Frantei, nu a lui Sarkozy, nu a Italiei. Tripoli este orasul vostru, nu al NATO", a spus Gaddafi. Purtatorul sau de cuvant, Moussa Ibrahim, a anuntat astazi ca liderul libian este sanatos, optimist si nu si-a parasit tara si conduce fortele regimului in lupta cu rebeliunea.

Inainte ca Muammar Gaddafi sa-si faca aparitia pe micile ecrane, mai multi rebeli angajati intr-un schimb de focuri in apropierea resedintei liderului libian au anuntat ca omul pe care il cauta de cateva zile este blocat intr-o cladire si nu mai are iesire. "Sunt acolo, se ascund intr-o gaura. Astazi (ne) vom termina (misiunea)", a spus Mohammed Gomaa, unul dintre rebeli, citat de Reuters si televiziunea Russia Today.

Tornado antibuncar

Intre timp, avioane de lupta Tornado, apartinand fortele regale britanice, au bombardat astazi unul dintre buncarele lui Muammar Gaddafi. Avioanele au plecat de pe aeroportul militar Marham din Norfolk si, ajunse deasupra Libiei, au indreptat tintele rachetelor spre ascunzatoarea subterana a colonelului Gaddafi, din Sirte, transmite BBC, care-l citeaza pe ministrul britanic al Apararii.

Pe strazile orasului Sirte, rebelii isi au strans randurile, insoti de tancuri si lansatoare de rachete.

×