x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ashton Carter, noul şef al Pentagonului

Ashton Carter, noul şef al Pentagonului

05 Dec 2014   •   13:28
Ashton Carter, noul şef al Pentagonului

Preşedintele american Barack Obama va anunţa azi desemnarea lui Ashton Carter la conducerea Pentagonului, în locul lui Chuck Hagel, relatează Reuters, DPA şi AFP, care citează un oficial american.

În vârstă de 60 de ani, Ashton Carter este expert în probleme bugetare şi are licenţe în istorie medievală şi fizică. El a fost secretar adjunct al Pentagonului în perioada octombrie 2011- decembrie 2013, când această instituţie era condusă de Leon Panetta. Anterior el a fost subsecretar însărcinat cu achiziţiile, tot în cadrul Departamentului Apărării.

Preşedintele Obama a anunţat la 24 noiembrie demisia lui Chuck Hagel din funcţia de secretar al apărării, liderul de la Casa Albă insistând atunci asupra necesităţii unei înnoiri a conducerii acestei instituţii în contextul în care Statele Unite trebuie să facă faţă multor provocări pe scena internaţională, mai ales în ce priveşte lupta împotriva jihadiştilor din Siria şi Irak.

După demisia lui Hagel, experta în probleme strategice Michele Flournoy, de asemenea fost secretar adjunct al Pentagonului, a fost evocată drept favorită la şefia acestei instituţii, dar ea a anunţat ulterior că, din motive personale, nu poate prelua postul.

×