x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Asiana Airlines, amendată în urma accidentului de la San Francisco (VIDEO)

Asiana Airlines, amendată în urma accidentului de la San Francisco (VIDEO)

26 Feb 2014   •   08:28
Asiana Airlines, amendată în urma accidentului de la San Francisco (VIDEO)

Compania Asiana Airlines a primit o amendă de 500.000 de dolari pentru că nu a informat şi ajutat în mod corespunzător familiile pasagerilor prăbuşirii produse la San Francisco în iulie anul trecut, au anunţat autorităţile americane.

Departamentul american al Transporturilor (DOT) a declarat într-un comunicat că după accidentul din iulie trecut, care a făcut trei morţi şi 180 de răniţi, Asiana "a încălcat legea federală, fiind incapabilă să furnizeze serviciile prevăzute de planul ei de ajutoare pentru familii".

DOT dezvăluie mai ales că a fost nevoie de mai mult de 24 de ore pentru Asiana să stabilească un număr de telefon gratuit de informare pentru familii. Singurul număr disponibil în timpul orelor care au urmat accidentului a fost cel al centralei de rezervare.

În plus, a fost nevoie de cinci zile pentru ca toate familiile pasagerilor să fie contactate de companie.

Este pentru prima dată când DOT aplică o amendă unei companii aeriene din acest motiv.

"În cazuri foarte rare de accident, companiile aeriene au o responsabilitate de a oferi sprijinul lor deplin pentru a ajuta pasagerii şi familiile acestora urmând toate elementele planurilor lor de asistenţă pentru familii", a declarat  secretarul american al transporturilor, Anthony Foxx.

La 6 iulie, zborul 214 Asiana Airlines de la Seul s-a prăbuşit pe aeroportul din San Francisco după ce coada avionului a lovit un dig ce separă pista de aterizare de un plan de apă.

Primele concluzii ale autorităţilor americane au stabilit că avionul zbura prea jos şi prea lent la apropierea de pistă.

Avionul, un Boeing 777, transporta în total 307 persoane. Accidentul a făcut trei morţi, printre care o adolescentă chineză ce a supravieţuit prăbuşirii dar a fost zdrobită de o autospecială a pompierilor în timpul operaţiunilor de salvare.

×