x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atac antisemit asupra unui băiat de 8 ani

Atac antisemit asupra unui băiat de 8 ani

31 Ian 2018   •   14:58
Atac antisemit asupra unui băiat de 8 ani

Un băiat de opt ani care purta o căciulă evreiască, kippa, a fost atacat într-o suburbie din Paris, în ceea ce oficialii suspectă că este cel mai recent caz de violenţă îndreptată împotriva evreilor, scrie BBC.

Cei doi adolescenţi suspectaţi, care au fugit după atac, nu l-au insultat pe băiat şi nici nu au furat nimic de la acesta, care purta şi o curea tradiţional evreiască.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron a condamnat evenimentul ca fiind “un atac asupra republicii”.

Comunitatea Evreilor din Franţa şi-a afirmat îngrijorarea faţă de creşterea comportamentele antisemite.

Suspecţii – despre care se crede că au în jur de 15 ani – erau ascunşi în spatele unor coşuri de gunoi şi l-au atacat pe băiat, luni seara, în nordul suburbiei Sarcelles, unde trăieşte o mare comunitate de evrei.

Suspecţii l-au împins pe băiat şi au început să-l bată. Băiatul este bine, însă este într-o stare de şoc, potrivit procurorilor.

“De fiecare dată când un cetăţean este atacat din cauza vârstei, aparenţelor sau religiei, întreaga republică este atacată”, a scris Emmanuel Macron pe Twitter.

În Franţa trăieşte cea mai mare comunitate de evrei din Europa, comunitatea care a fost ţinta mai mult atacuri în ultimii ani, în Paris.

×