x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atac antisemit în Germania: Presupusul autor s-a filmat şi a difuzat înregistrarea pe internet

Atac antisemit în Germania: Presupusul autor s-a filmat şi a difuzat înregistrarea pe internet

09 Oct 2019   •   21:18
Atac antisemit în Germania: Presupusul autor s-a filmat şi a difuzat înregistrarea pe internet

Presupusul autor al atentatului de la Halle (estul Germaniei), comis în apropierea unei sinagogi, a filmat el însuşi atacul şi a difuzat înregistrarea pe o platformă internet, a relatat miercuri website-ul SITE, specializat în supravegherea organizaţiilor teroriste, transmite AFP.

În înregistrarea de 35 de minute, bărbatul se lansează într-o retorică antisemită, afirmând mai ales că „Holocaustul nu a existat vreodată”.

El consideră că evreii sunt cauza tuturor problemelor, conform SITE, care face o paralelă cu un video similar filmat de autorul atentatului produs în martie la două moschei din oraşul neo-zeelandez Christchurch. Acel atentat, comis de Brenton Tarrant, un simpatizant al extremei drepte australian, s-a soldat cu 51 de morţi şi zeci de răniţi.

Două persoane au fost ucise şi alte două au fost grav rănite miercuri într-un atac armat la Halle, unul dintre presupuşii autori fiind arestat. Atacul a vizat în principal o sinagogă, în care autorii au încercat să pătrundă şi unde au plasat explozibili, iar apoi un restaurant turc.

Ambasadorul SUA la Berlin, Richard Grenell, a scris miercuri seară pe Twitter că 10 cetăţeni americani se aflau în sinagoga din Halle unde a fost comis atacul de miercuri.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: atac antisemit germania