x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atac armat într-un centru comercial din Thailanda. Atacatorul a fost împuşcat mortal. Au fost ucise cel puţin 21 persoane

Atac armat într-un centru comercial din Thailanda. Atacatorul a fost împuşcat mortal. Au fost ucise cel puţin 21 persoane

09 Feb 2020   •   08:53
Atac armat într-un centru comercial din Thailanda. Atacatorul a fost împuşcat mortal. Au fost ucise cel puţin 21 persoane
Sursa foto: Twitter

UPDATE Soldatul thailandez care a ucis cel puţin 21 de persoane şi s-a ascuns peste noapte într-un centru comercial "a fost împuşcat mortal" duminică dimineaţă, potrivit poliţiei thailandeze, care a pus capăt acestui incident sângeros ce a durat aproape 24 de ore.

Atacatorul a fost ucis "în urmă cu 30 de minute" (2.00 GMT), a declarat pentru AFP şeful diviziei de poliţie criminală, Jirabhob Bhuridej.

Informaţia a fost confirmată de ministrul sănătăţii şi şeful poliţiei.

UPDATE Un subofiţer thailandez, care a ucis cel puţin 20 de persoane trăgând asupra altor soldaţi şi apoi asupra unor civili într-un centru comercial, era căutat în noaptea de sâmbătă spre duminică în oraşul Nakhon Ratchasima, în nord-estul ţării, relatează AFP.

În cursul nopţii, zeci de clienţi îngroziţi au fost evacuaţi dintr-un centru comercial din oraş. Poliţia a anunţat că a ''preluat controlul'' la parterul clădirii, fără a oferi totuşi detalii despre locul unde s-ar putea afla atacatorul, un tânăr subofiţer, Jakraphanth Thomma.

Potrivit unui bilanţ provizoriu, cel puţin 20 de persoane au fost ucise în atac, a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Kongcheep Tantravanich.

Stire initiala Un soldat thailandez a ucis sâmbătă cel puţin 17 persoane în Korat, un oraş din nord-estul Thailandei, a anunţat poliţia sâmbătă, relatează AFP.

Există ''peste 10 morţi'' şi numeroşi răniţi, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei, Krissana Pattanacharoen. Autorităţile, care îl urmăresc pe ucigaş, au încercuit un centru comercial din oraş.

"Atacatorul a folosit o mitralieră şi a tras asupra unor oameni nevinovaţi, mulţi dintre aceştia fiind răniţi sau ucise", a indicat poliţia.

Atacatorul, identificat de poliţie ca fiind un subofiţer Jakapanth Thomma, a furat un vehicul militar şi a postat fotografii şi videoclipuri cu el pe reţelele de socializare, în echipament de luptă, chiar în timp ce trăgea în oraşul Korat.

Fotografii şi videoclipuri postate pe reţele de socializare arătau scene de panică, oameni care fugeau şi rafale de armă automată.

Poliţia a anunţat că a încercuit centrul comercial Terminal 21, dar că atacatorul nu a fost găsit pentru moment.

Thailanda este una dintre cele mai înarmate ţări din lume, dar uciderile în masă comise de militari împotriva civililor sunt cazuri rare. AGERPRES

×