x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atac armat într-un imobil din Arizona: O persoană a murit, patru au fost rănite. Presupusul atacator, în vârstă de 70 de ani (VIDEO)

Atac armat într-un imobil din Arizona: O persoană a murit, patru au fost rănite. Presupusul atacator, în vârstă de 70 de ani (VIDEO)

31 Ian 2013   •   10:13
Atac armat într-un imobil din Arizona: O persoană a murit, patru au fost rănite. Presupusul atacator, în vârstă de 70 de ani (VIDEO)

O persoană a murit şi patru au fost rănite miercuri într-un atac armat dintr-un imobil din Phoenix, Arizona. Poliţia şi presa locală susţin că atacatorul, care este în vârstă de 70 de ani, a fugit de la locul faptei.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliţiei, atacul viza anumite persoane. Bărbatul căutat se numeşte Arthur Douglas Harmon, iar poliţia a dat în urmărire automobilul său, conform posturilor locale de televiziune 12 News şi Fox10, citate de mediafax.ro. "Credem că nu se mai află în sector", a declarat pentru presă sergentul Tommy Thompson, de la poliţia din Phoenix.

Unul dintre răniţi, Mark Hummels, este un avocat de la firma Osborn Maledon din Phoenix, "care reprezenta un client într-o procedură de mediere" la momentul atacului, conform FoxNews.

Atacul, cel mai recent dintr-o lungă listă de incidente asemănătoare în ultimele luni în Statele Unite, survine în timp ce un fost parlamentar de Arizona, Gabrielle Giffords, a solicitat miercuri Congresului american că găsescă mijloacele de a reduce violenţa prin arme de foc. "Trebuie să acţionaţi", a declarat aceasta.

Giffords a scăpat ca prin minune cu viaţă dintr-un atac armat din Tucson (Arizona), în timpul unei întâlniri politice cu cetăţenii din parcarea unui supermarket. Aceasta a fost grav rănită la cap, în timp ce şase persoane au fost ucise, printre care un judecător federal şi o fetiţă în vârstă de nouă ani.

×